حسن بلخاري ادامه داد: با توجه به نقش فرش در زندگي ايرانيان از روزگاران گذشته، توجه به ساحت فرش و هنرمندان و استادان برجسته اين رشته، بسيار مورد توجه فرهنگستان هنر کشور است.
وي با اشاره به اينکه در سال گذشته فرهنگستان هنر، همايش گنجينههاي هنر ايران، را در ستايش از جايگاه هنرمندان هنرهاي سنتي ايران و تدوين دانشنامه هنرهاي سنتي کشور برگزار کرد و برپايي اين نمايشگاه ميتواند به عنوان زيرشاخهاي از فعاليتها در حوزه ارج گذاري به هنرهاي سنتي مورد توجه قرار بگيرد.
رييس پژوهشکده هنر فرهنگستان هنر تصريح کرد: در کنار اين اقدام، فرهنگستان هنر به دليل گستردگي رشتههاي هنرهاي سنتي، گروه مطالعات کاربردي هنر را راه اندازي کرده است که هدف اين گروه نيز شناسايي هنرهاي فراموش شده و مستند نگاري اين رشتهها است.
رييس گنجينه هنرهاي از ياد رفته نيز با بيان اينکه جمع آوري طرح و نقوش اصيل فرش ايراني، به طور حتم امکان مناسبي را براي نمايش، اين آثار براي نخستين بار به شکل نمايشگاهي فراهم کرده است، گفت: برگزاري چنين نمايشگاهي امکان به دست آوردن و جمع آوري اطلاعات در مورد نقوش فرش را از زمان گذشته تا حال سبب ميشود.
مهدي مکي نژاد در ادامه اظهار داشت: در مورد اين بخش از فرش ايراني به عنوان رکن اوليه در بافت، تا به حال هيچ اقدام عملي صورت نگرفته و تا به حال در انزواي محض بوده است.
وي يادآور شد: فرش فراگيرترين هنر ملي ايرانيان است و در اين دوره بحران هويتها بايد افتخار کنيم که گنجينهاي از اصيلترين هنر کشور را در دست داريم.
محسن محسني هنرمند برجسته فرش کشور نيز با حضور در اين نشست ضمن بيان سوابق فعاليت خود در اين عرصه خاطرنشان کرد: با برگزاري نمايشگاه بزرگ طرح و نقش فرش ايراني، ميتوان به اين اصل که هنر ايراني در اين بخش هنوز يکه تاز است، پيبرد.
وي افزود: هرچه به گذشته برگرديم بيشتر متوجه اين موضوع ميشويم که در گذشته همه ما براي فرش و هنر فرش بافي ارزش بيشتري قائل ميشديم.
دبير نمايشگاه بزرگ طرح و نقش فرش ايراني و عضو پيوسته فرهنگستان هنر، رييس گروه مطالعات کاربردي پژوهشکده هنر، رييس پژوهشکده هنر فرهنگستان هنر و رييس گنجينه هنرهاي از ياد رفته اين فرهنگستان در اين گردهمايي حضور داشتند.
گفتني است نمايشگاه بزرگ طرح و نقش فرش ايران از 25 آبان ماه تا 25 آذر به ميزباني موزه هنرهاي معاصر برپا ميشود./111
انتهای پیام/